2007.05.30. Csütörtök

A mai nap.. először is ez az első blogbejegyzés tehát ünneplünk, másodsorban mozgalmas napom volt.

Reggeli korán kelés kellő képpen tönkretette a kedvemet, de azért csak túléltem. Közelítettem a kávé felé, amikor meg kellett állapítanom, hogy a nemrég vásárolt kiváló minőségű kávém sikeresen elfogyott. Tekintve az 1500Ft-os árát ez nem esett túl jól, pláne úgy, hogy a "kommersz" kávé is kifogyott. Így beértem jópár korty Cola-val és egy hosszú tusolással. Ezután a procedúra után nekivágtam a kórháznak Édesanyámmal. Itt ismét rátettek egy lapáttal a "jókedvemre" amikor is közölték hogy egy régebbi sérülésből kifolyólag pénteken fel kellene vágni az ínyemet, majd vizsgaidőszak után el kellene távolítani a 2 rögzítő lemezből az egyiket. Röviden: nem örültem. Kedves Főorvos Úr annyit tett hozzá: "Nem kell aggódni a kis vágástól, hétévégn úgysem baj ha vérzik!" Látszik, hogy az öregnek nincsen egy ideje nemi élete, bár mondjuk így nekem sem lesz a napokban.

Miután túltettem magamat a kórház gyötrelmein és körülbelül 10 óra magasságára sikerült megfelelő reggeli adagot az arcomba pakolni, feltérképeztem mik a teendőim. Kb másfél hónapja volt egy kátyú balesetem, aminek a vége mozgásképtelen autó és casco lett.(Csak zárójelben jelzem, hogy a közútnál bejelentettem vizsgálódtak és elutasítottak, mivel szerintük elég széles az út. Nem-nem az!) Tehát elindultam, hogy elvigyem az autómentő számláját hozzájuk. Szépen kigurultam Hejőcsabára ahol a barátságos ügyintéző hölgy készségesen segített és még a számla számot is gyorsan átírták nekem. Teszem hozzá egy másik káresetet intézett amikor megérkeztem, így 1 szál cigire pont volt időm. Később ebből egy kellemes beszélgetés kerekedett vele, a jutalmam pedig egy kellemes ízű Negro cukorka volt. Szeretem az ilyen ügyintézést, bár ne ilyen ügyben kellett volna intézkedni.

Ezután egy kicsit dühítőbb gondomat kellett megoldanom. Pár hete a tavaly nyáron vásárolt ViewSonic kijelzőm úgy döntött nem hajlandó tovább digitális bemenetről üzemelni. Mivel nincsen másik monitorom és már nagyon megszoktam a 13+20" kényelmét ezért ez az eset traumaként érintett. Egy szó mint száz elgurultam a Computer Praxishoz, ami az E-digital bolt helyi telephelye. Itt is készségesek voltak, bár az ügyintéző hölgy(néni) kevésbé volt dekoratív és szórakoztató mint az előző esetben. Ezen a dolgon mondjuk hamarabb átlendültem, mint a környéken uralkodó parkolási lehetőség(lehetetlenség)ről. A cuccot gyorsan letesztelték nem ment. Boot képernyőt ők kaptak de semmi többet. Ha jól rémlik azt is VGA-n. Kérdezték nekem volt-e Boot képernyőm. Erre mosolyogva közöltem, hogy olyan nekem nem nagyon van mert nem igazán használok PC-t. Az egyik fiatalabb ott dolgozó srác kerek szemekkel szegezte felém a kérdést: "Akkor mit használsz?" Az erre érkező "Apple gépeket" válaszom nem tudom hogy irígységet, utálatot, tiszteletet vagy ezek összeségét váltotta ki belőlük, de a lényeg valamit kiváltott. A monitor 2-3 hét és kész. Nem fogom kibírni...

Hazafelé menet elgurultam Szabolcs úrfi felé aki a helyi Apple üzlet (AppleShop - Miskolc) jeles dolgozója. Váltottunk pár szót és cigit majd hazajöttem. Itthon leginkább a tanulás, evés és net böngészés hármasa kötötte le az időmet, addig amíg nem jött a kérés az AppleShop felől: "Ugyan segítsek már Parallels-t telepíteni" Ezúton is üzenem: srácok lassan lehetne önállósodni. Ezt a folyamatot gyorsan lezavartam, mindeközben igen nagy forgalom valósult meg az üzletben. Szabolcs előtt egy 17"-os iMac 17"-os PowerBook 12"-os iBook és egy fekete MacBook terpeszkedett. Örömteli látvány volt ahogy folyamatosan cserélődtek a gépek a Griffin Elevatoran.

Miután itt végeztem nem sok dolgom maradt. Leginkább hazajöttem és azóta a tanulás, weboldal készítés, kajálás, pihenés cigizés human scripteket futtatom magamon.

Jut eszembe. Ha valakit érdekel egy nagyon szép állapotban lévő PowerMac G4 QS 733-as igen jól felszerelve az nyugodtan keressen meg. 75 ezer magyar pengő forint az ára. Jelenleg MacBook Pro-ra, 206-osba komoly Hi-fi-re és Canon DSLR gépre gyűjtök tehát nekem kiesik a szórásból, bár nagyon szívesen megvenném magamnak.

Majd valamikor folytatom az írást. Ha lesz türelmem kicsit végig ülöm az AppleShop gépparkját egy kis tetszt céljából. Van a fejemben egy pár Aperture, CS3 workflow ami elég reprezentatív eredményeket generálna.

Addig is Sikereket mindenkinek!